Bedrijfsportret


Loading

Bedrijfsportret

Een mooie bedrijfsreportage versterkt het imago

Tal van bedrijven en andere organisaties presenteren hun werknemers op de website. Met name als er sprake is van regelmatig persoonlijk contact met klanten, is het belangrijk om de contactpersonen op een verzorgde wijze voor te stellen. Je ziet dat bijvoorbeeld terug in de financiële dienstverlening en de advocatuur. En steeds meer bedrijven beseffen dat deze foto’s bijdragen aan het beeld dat het publiek krijgt van de organisatie. En dat een het dus belangrijk is dat het personeel goed op de foto staat. Want die zakelijke portretfoto draagt bij aan het imago.

Bedrijfsfotograaf voor een zakelijke foto

Nu zijn de meeste werknemers geen professionele modellen die dagelijks poseren. En dan is een bedrijfsfoto best wel spannend. Bij Patrick Siemons beginnen we met de mensen op hun gemak te stellen. Een praatje en een grapje om de sfeer wat te ontspannen. Dat zie je terug in de bedrijfsreportage. De mensen lijken het bijna leuk te vinden om voor de camera te staan en stralen enthousiasme uit voor hun onderneming.

Een voorbeeld van een bedrijfsreportage

Patrick Siemons over ARAG Juridische Bijstand in Leusden: De uitdaging om op uniforme wijze 400 personeelsleden te fotograferen die ook nog op verschillende locaties door het land werken werd door Gekelien Lawerman op het hoofdkantoor in Leusden aan mij voorgelegd. Ik wist meteen dat het fotograferen van de juristen op hun eigen werkplek, geen optie was. Daarvoor waren de omstandigheden per vestiging en per werkplek te verschillend. En om al het personeel naar de studio in Nijkerk te halen, was logistiek en kostentechnisch ook geen optie. Hoe dan wel? Eerst zijn verschillende achtergronden gefotografeerd, die allemaal recht doen aan de corporate identity van ARAG. Vervolgens zijn alle werknemers apart voor een chromakey scherm gefotografeerd en daarna in de achtergrond geplaatst, zoals hier Silke van Raaij van de afdeling communicatie. Het eindresultaat is een unieke serie zakelijke foto’s, die ook voor de toekomst met nieuwe werknemers eenvoudig is aan te passen.

Ook professionele bedrijfsportretten nodig?
Klik op een van de opties hieronder voor direct contact:

About Patrick Siemons

  •