Architectuur Landschapsfotografie


Loading

Architectuur Landschapsfotografie

Architectuur fotografie is een vak apart

Het lijkt zo eenvoudig: plaatjes schieten van een landschap, gebouw of interieur. Hoe moeilijk kan dat zijn? Vergeet het maar. Fotografie van achitectuur en landschappen is gecompliceerd en vraagt enorm veel tijd. Vandaar dat er niet veel fotografen zijn die het aandurven. Bij Patrick Siemons Fotografie zijn we er ooit in verzeild geraakt en het laat ons niet meer los.

De architectuur fotograaf moet vrienden zijn met het weer

Bij het fotograferen van gebouwen en landschappen in de buitenlucht ben je overgeleverd aan de weersomstandigheden. Planning en timing zijn dan ook essentieel voor een goed eindresultaat. De juiste lichtval en de hoek van waaruit de foto wordt gemaakt, bepalen uiteindelijk of het om een goed of excellent beeld gaat. Natuurlijk kan je met de nabewerking daar nog wel iets aan veranderen, maar als de basis niet deugt, wordt het geen klasseplaat.

Bij interieurfoto’s draait alles om details

Goed beeldmateriaal is voor binnenhuisarchitecten en interieurstylisten noodzakelijk om hun werk te presenteren. Ze stellen dan ook de hoogste eisen aan een fotograaf. In deze branche werken veel perfectionisten en ze letten op elk klein detail. Dat verwachten ze ook van de fotograaf als die in het interieur bezig is. Respect voor het werk van de professional en oog voor elk detail. Bij Patrick Siemons Fotografie vinden we het elke keer weer een uitdaging om hun werk zo mooi mogelijk te verbeelden.

Ook professionele fotografie nodig?
Klik op een van de opties hieronder voor direct contact:

About Patrick Siemons

  •