Linkedin Portret


Een goede profielfoto zegt alles in sociale media

Je profielfoto is het eerste waar mensen online naar kijken. Het is de eerste indruk die anderen van je krijgen. Die kan dus maar beter goed zijn! Uit verschillende onderzoeken naar het gebruik van social media als Facebook en Linkedin komt naar voren dat websites en profielen met goede foto’s 40% beter worden bekeken. Ga zelf maar na: een goede foto trekt je aandacht en wekt je interesse. Als de foto authentiek is, wek je vertrouwen. En dat is belangrijk op een medium waar niet meteen sprake is van persoonlijk contact.

Tips voor een goede profielfoto die bij je past

Jouw profielfoto bepaalt mede of mensen vertrouwen in jou hebben en met je in contact willen komen. Zorg altijd voor een foto die jou laat zien zoals je bent. Authenticiteit en onderscheidend zijn, is belangrijk in sociale media. Daarnaast kan ik je een aantal tips geven:

  • zorg dat je goed zichtbaar bent; verkies portret boven een foto van afstand
  • het gezicht moet vrij zijn, dus geen hoeden, petten of zonnebrillen
  • kijk in de camera of kijk naar je eigen profiel
  • bij zakelijk gebruik hoort ook een zakelijke uitstraling
  • vermijd gemengd licht, zoals daglicht in combinatie met kunstlicht
  • kies een rustige achtergrond of een omgeving die past bij wat je doet.

Ook een professionele profielfoto nodig?
Klik op een van de opties hieronder voor direct contact:

 

Als gespecialiseerde bedrijfsfotograaf, maakt Patrick Siemons als commerciële fotograaf met een eigen fotostudio ook andere soorten bedrijfsreportages. Bijvoorbeeld  publicatie fotografie voor bedrijfsmagazines,  bedrijfsfilms, architectuur- interieurfotografiezakelijke portretfotografie, reclamefotografie op locatie in Amersfoort, Utrecht en Amsterdam, Eventfotografiemodefotografie, unieke stockfotografie, productfotografie. Je kunt zijn werk bekijken via deze link: Bedrijfsfotograaf Amersfoort Utrecht en Amsterdam.