Haute Couture Fashiondesigners


Haute couture en fotografie

Mode ontwerpers van haute couture stellen de hoogste eisen aan zichzelf en aan de mensen en materialen waarmee ze werken. Ze hebben een duidelijk beeld voor ogen van het eindresultaat en maken al het andere daaraan ondergeschikt. Zoals Ralph Lauren ooit zei: ‘I don’t design clothes. I design dreams.’ Maar hoe vang je die dromen in beelden? Daar ligt de grote uitdaging voor de fashion fotograaf.

Foto design past bij fashion

Als modefotograaf is het de kunst om de toon te raken die de fashion designers beogen met hun haute couture. Zoals Lauren Hutton het ooit verwoordde: ‘Fashion is what you’re offered four times a year by designers. And style is what you choose.’ Als fotograaf moet je dus weten en aanvoelen wat de ontwerper met de creaties wil uitdragen. Dat laat je vervolgens terug komen in de setting, styling, belichting en het perspectief. Dat is meer dan plaatjes schieten van kleding. Dat noemen wij foto design.

Fotostudio als creatief lab

Een goede modereportage begint met een uitgebreide briefing van de fotograaf, de stylisten en de modellen. Zo weet iedereen wat er wordt verwacht. Het eindresultaat kan zomaar anders zijn. Onze fotostudio is een hotspot van creativiteit, waar de nieuwste technieken en laatste trends zowel tijdens de reportage als bij de nabewerking worden toegepast. Met als gevolg dat het beeldmateriaal niet aan de verwachtingen voldoet van de opdrachtgever, maar er bovenuit stijgt.

Haute couture in pixels

Wilt u beeldmateriaal dat recht doet aan de kwaliteit, stijl en originaliteit van de ontwerpen? Foto’s waarop dromen zijn gevangen in pixels? Praat eens met een ervaren modefotograaf. Want Yves Saint Laurent zei al: ‘Fashions fade, style is eternal’.

Ook professionele campagne fotografie nodig?
Klik op een van de opties hieronder voor direct contact: