Zakelijk Portret


Een goede bedrijfsreportage versterkt het imago

Steeds meer bedrijven beseffen dat deze bedrijfsprofielfoto bijdraagt aan de brand van de organisatie. Het is dus belangrijk dat de zakelijk profielfoto’s goed gelukt zijn. Want die zakelijke portretfoto draagt bij aan het imago en merk van het bedrijf. Tal van bedrijven en andere organisaties presenteren hun werknemers op de website. Met name als er sprake is van regelmatig persoonlijk contact met klanten, is het belangrijk om de contactpersonen op een verzorgde wijze voor te stellen. Je ziet dat bijvoorbeeld terug in de financiële dienstverlening en de advocatuur. En s

Bedrijfsfotograaf voor een zakelijke portretfoto

Nu zijn de meeste werknemers geen professionele modellen die dagelijks poseren. En dan is een bedrijfsportretfoto best wel spannend. Bij Patrick Siemons beginnen we met de mensen op hun gemak te stellen. Een praatje en een grapje om de sfeer wat te ontspannen. Dat zie je terug in het professionele portret. De mensen lijken het bijna leuk te vinden om voor de camera te staan en stralen enthousiasme uit voor hun onderneming.

Een voorbeeld van een zakelijke professionele fotoshoot

Patrick Siemons over ARAG Juridische Bijstand in Leusden: De uitdaging om op uniforme wijze 400 personeelsleden te fotograferen die ook nog op verschillende locaties door het land werken werd door Gekelien Lawerman op het hoofdkantoor in Leusden aan mij voorgelegd. Ik wist meteen dat het fotograferen van de juristen op hun eigen werkplek, geen optie was. Daarvoor waren de omstandigheden per vestiging en per werkplek te verschillend. En om al het personeel naar de studio in Nijkerk te halen, was logistiek en kostentechnisch ook geen optie. Hoe dan wel? Eerst zijn verschillende achtergronden gefotografeerd, die allemaal recht doen aan de corporate identity van ARAG. Vervolgens zijn alle werknemers apart voor een chromakey scherm gefotografeerd en daarna in de achtergrond geplaatst, zoals hier Silke van Raaij van de afdeling communicatie. Het eindresultaat is een unieke serie zakelijke portretten, die ook voor de toekomst bij het fotograferen van nieuwe collega’s eenvoudig is aan te passen. Zie hier het eindresultaat.

Ook professionele bedrijfsportretten nodig?
Klik op een van de opties hieronder voor direct contact:

Patrick Siemons gespecialiseerd in zakelijke profielfotografie. professionele portretfotograaf voor bedrijven,

Ik help u bij het benaderen van de arbeidsmarkt, maakt Patrick Siemons als commerciële fotograaf met een eigen fotostudio ook andere soorten bedrijfsreportages. Bijvoorbeeld  publicatie fotografie voor bedrijfsmagazines,  bedrijfsfilms, architectuur- interieurfotografiezakelijke portretfotografie, reclamefotografie op locatie in Amersfoort, Utrecht en Amsterdam, Eventfotografiemodefotografie, unieke stockfotografie, productfotografie. Je kunt zijn werk bekijken via deze link: Bedrijfsfotograaf Amersfoort Utrecht en Amsterdam.